Congres april 2016: Verkiezing Jesse Klaver

Geachte heer Wilmar, Beste Boudewijn,
Afgelopen zaterdag hielden wij ons congres. Het was in veel opzichten een feest, natuurlijk met de verkiezing van Jesse Klaver als lijsttrekker, maar ook voor mij persoonlijk: na bijna een jaar interim-voorzitterschap ben ik nu door het congres tot partijvoorzitter gekozen. Daarnaast was het een feest voor de overige bestuursleden en de EGP-leden. We hadden goede kandidaten en konden trots zijn op het talent in de partij. Wat een goede presentaties, toewijding en talent hebben wij als partij op het podium weten te zetten.
Het enthousiasme was niet alleen op het podium te zien, maar ook in de zaal. Met 1500 bezoekers was dit het best bezochte congres ooit. En dat was te horen, tijdens het afscheid van Bram van Ojik, tijdens de speech van Paul Rosenmöller en natuurlijk tijdens de afsluitende speech van Jesse Klaver. In zijn toespraak pleitte hij voor het overbruggen van tegenstellingen. “We leven niet in een vrije markt, we delen een samenleving.” Jesse zei dat de politiek vijftien jaar lang bezig is geweest met het vergroten van tegenstellingen. “Er is een aanzwellende onderstroom die genoeg heeft van opgeklopte tegenstellingen, meer markt en meer economisme, Nederland vindt het tijd voor verandering.”
Ons congresmotto was ‘Tijd voor Verandering’ en uit alle reacties blijkt dat een groot deel van Nederland dat met ons eens is. Ik ben trots en dankbaar dat ik daar als jullie voorzitter aan mee mag werken. Maar wij kunnen het niet alleen. GroenLinks zijn we samen, en de campagne zullen wij dit jaar met jullie gaan voeren.

Met vriendelijke groet,
Marjolein Meijer
partijvoorzitter GroenLinks